foto

Wie is Femke
Femke Carline Radder, aangenaam. Geboren in Zoetermeer, woonachtig in Bleiswijk (waar? Ergens tussen Den Haag en Rotterdam, daar). Als verlegen blondine huppelde ik en mijn twee paardenstaartjes door acht jaar basisschool. Ik haalde altijd tienen voor topografie (dat zou je nu niet meer zeggen), wisselde wekelijks van handschrift en zong een zelfgeschreven lied bij de afscheidsmusical van groep 8. Na drie jaar vwo besloot ik dat het tijd werd voor een nieuwe ik; ik werd brunette. Tot op de dag van vandaag ben ik dit nog steeds, al had ik deze zomer een kleine blonde terugval.

Ik haalde keurig in zes jaar mijn vwo-diploma, waar ik stiekem nog steeds een beetje trots op ben. Ik begon mijn studentenleven in de allerleukste stad van Nederland: Leiden. Maar nadat ik me een half jaar lang 24/7 bezig had gehouden met Engelse Taal en Cultuur, want dat studeerde ik, kwam ik tot de conclusie dat dit niets voor mij was. Ik wilde schrijven, dingen ondernemen, niet alleen maar dikke boeken lezen. Ik wilde journalistiek studeren. Zo gezegd, zo gedaan, in april van 2011 deed deze brunette een toelatingstoets. Een maand later hoorde ik dat ik was toegelaten en, blij als ik was, liet ik mijn studie Engels voor wat-ie was. Mijn opa was misschien nog wel het aller gelukkigst. Toen ik hem vertelde dat ik journalistiek ging studeren vertelde hij mij: “Gelukkig maar, ik heb altijd al gehoopt dat je iets met jouw schrijftalent ging doen.”

Social Media
Mijn fascinatie voor social media begon in mijn eindexamenjaar. Het profielwerkstuk van mij en een klasgenootje ging erover en ik besefte hoe erg de samenleving veranderd is sinds de komst van de computer.

Rond die tijd maakte ik ook voor het eerst kennis met verschillende sociale media. Ik had al een Hyves-account, maar Facebook en Twitter volgden snel. In het begin vond ik het allemaal nog niet zo boeiend en besteedde ik er weinig aandacht aan. Oh, how times change. Het is nu drie jaar later, en ik durf toe te geven dat ik verslaafd ben aan sociale media. Mijn ‘tweet-teller’ staat momenteel op bijna 11.000 tweets, en ik post bijna dagelijks iets op Facebook.

En nu komt het: ik vraag me eigenlijk heel vaak af hoe het komt dat ik zo verslaafd ben. Waarom nu wel, en drie jaar geleden nog niet? Ben ik de enige die elke tien seconden haar Facebook-pagina vernieuwd, wetende dat er geen nieuwe posts zullen zijn? Zijn er überhaupt wel jongeren die geen gebruik maken van social media? Kúnnen we nog wel zonder social media? Op al deze vragen hoop ik de komende weken antwoord te krijgen.

Liefs,

Femke

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: